Energia -lehti 4/2010 kirjottaa Jyväskylän megamokasta. Nettisivuilta tätä kirjotusta ei vielä ole saatavissa, mutta kun saan sen jostain käsiini, niin teen siitä pienen lyhennelmän tänne keljonlahti -blogin sivustolle. Koska Keskisuomalainen ei uutisoi mitää sellaista, joka olisi negatiivissävytteistä voimalaa kohtaan, niin valistuneen kansalaisen täytyy se tehdä. Jos olisimme luottaneet Keskisuomalaiseen, emme tietäisi yhtään mitään käynnissä olevasta suuresta puhalluksesta.

Puhalluksesta puheen ollen. Keljonlahden voimala ilahdutti taas ympäristön asukkaita helluntaipäivänä, sunnuntaina, ulisemalla oikein lahjakkaasti. On se mukavaa kun ihmiset viettävät vapaapäiväänsä, linnut rakentavat pesiään, luonto kukkii ja on kaunis, Keljonlahden voimala se vaan huutaa desibelien voimakkuudella. Kyllä siinä kesäpäivän grillaukset menevät väärään kurkkuun. Ja varmaan ne lahden loput linnutkin painuvat jonnekin muualle, jossa on edes vähän rauhallisempaa.

Hyvä muuten, että jyväskylän energian kotisivuilla sentään linnut laulaa. Missään muualla, missä JE toimii, ne eivät enää sitä teekään. Kuluttajan, joka ostaa sähköään, tai kaukolämpöä JE:ltä, kannattaisi muistaa, että JE on tuhonnut Jyväskyläläistä luontoa häpeämättömällä tavalla. Ja se vielä ryöstökalastaa luonnolla mainoksissaan; linnut laulavat nettisivuilla, tapetut liito-oravat lentelevät turverekan kyljissä ja suoluonto palaa kirkkaana soihtuna kattilassa. Osta tältä firmalta, ja tuhoa Keski-Suomalaista luontoa.