Lupailin viimeksi, että yritän etsiä käsiini artikkelin, joka koski Keljonlahden voimalan megamokia. Sain sen lopulta käsiini, ja tein siitä pdf-tiedoston, mutta huomasin, että tämä hemmetin vuodatus net ei anna tuoda pdf-tiedostoja sivuilleen. Samoin kävi myös melu-videon kanssa taannoin. Olisin mielelläni jakanut sen nettiin, jotta olisi kansalaiset saaneet kuulla mikä älämölö Keljonkankaalla on kuulunut.

Lisää mielenkiintoisia asioita putkahtelee julkisuuteen tämän tästä. Laitan tähän vielä pari linkkiä, joista voi katsastaa tämän hetken tilanteen. Lähinnä sen, mikä on ajankohtaisin moka juuri nyt. Keljonlahden voiman putket ovat lainvastaisessa paikassa, tosin se jo tiedetiinkin, koska ne vanhat putken romut rojottavat pitkin pituuttaan keljonlahden mudassa. Niitä ei sieltä pois oteta, sanotaan, että se on liian vaikeaa. Varmasti on, tarkoitus on mennä siitä ali, mistä aita on matalin Odotamme jännityksellä millaisia rakennusvirheitä ja muita ongelmia voimalassa vielä onkaan.

Kts. yle

http://yle.fi/alueet/keski-suomi/2010/07/keljonlahden_purkuputki_ymparistoluvan_vastainen_1807776.html

Sääliksi käy silti tätä uutta toimitusjohtajaa Tuomo Kantolaa. Vaikuttaa ihan tolkun mieheltä, mutta onko enää mitään tehtävissä? Huonosti rakennettu, ja lupien vastaista toimintaa alusta loppuun, (ja sillä valillä ja sen jälkeenkin). Voiko yksi mies pelastaa enää mitä pelastettavissa on. Ei käy kateeksi Tuomoa, ei. Tämä kaikki sotku voimalan ympärillä kyllä tekee kansalaisen surulliseksi silti. On hyvin vaikea uskoa julkiseen päätöksentekoon, niin paljon tietoa salataan, tai tahallaan vääristellään. Tai kerrotaan liian myöhään. Päättäjissä on suuri joukko, enemmistö nykyään, niitä, jotka ovat jonkin lobbarin värväämiä ja puolueeton toiminta on näin kadonnut. Laitan vielä mieleenpalauttamiseksi yhden linkin, jota kukin tykönään voi sitten miettiä, että miksi ja miten tässä näin kävi. Että laki, jonka pitäisi olla meille kaikille samanlainen, onkin yhtiöille eri. Ja vieläpä niin, että yksilö kärsii, yhtiö porskuttaa.

Kts. Uusi Suomi

http://www.uusisuomi.fi/mielipide/25163-laki-on-eri-kaupungille-ja-sen-asukkaille

Niin ja tosiaan vielä yksi asia. Kuulin, että JE on saanut kaupungin asukkailta uhkauksia. Se on lopulta se suora seuraus siitä, että kansalaisia ei kuunnella. Kyllä kuunnellaan sitten kun käsi puristuu nyrkkiin. Turhautuminen luo melkomoista vihaa. Kannattaisi päättäjien ajatella asiaa tältäkin kannalta.

 

Juha Lappalainen muuten sanoo, powerpointissaan, että Keljonlahdella on maailman kaunein voimalaitospaikka. On sillä jätkällä otsaa.