Jyväskylän energialla on hämmästyttävän huono pr-osaaminen. Tämä ihmetys on herännyt tässä menneenä kuukautena kun voimalan työmaalla aloitettiin putkien ja höyrykattilan puhaltamiset. Mitä siinä sitten tarkalleen tehtiin, ei harmaita hajua. Mutta melua siitä lähti ympäristön asukkaille ja luonnon iloksi oikein roppakaupalla. Melumittauksiakin tehtiin. Tehtiin sitten kun ympäristön paine kävi niin kovaksi, että ympäristökeskuksen oli tehtävä jotakin. Voimalalle ilmoitettiin, että nyt tehdään mittauksia. Ja kas. Sillä viikolla jolla mittaukset sitten tehtiin, oli melun taso kaikkein matalin. Voimakkaammillaan melu ennen mittauksia, ja sen jälkeen ylitti 100 desibeliä. Kyllä siinä oli mukava tulla töistä kotiin kuuntelemaan moista mekkalaa. Jos jyväskylän energia edes viitsisi vähän paneutua asiaan, niin luulisi heidän ottavan ympäristön asukkaat huomioon. Sidosryhmänä keljonkankaan, sarvivuoren ja ristikiven asukkaat ovat hyvin tärkeitä. Ei kannattaisi olla kovin ylimielinen. Yleinen mielipide voimalan ylläpitäjälle pitäisi olla melko tärkeä, ja positiivinen mielipide ennenkaikkea. Mutta ei. Paskaa ympäristön niskaan vaan, ja nettisivuille linnut laulamaan.

Voimalan alue laajenee koko ajan. Nyt on rakennettu jo siltakin, tosin ei aivan vielä täysin valmis ilmeisestikään. Pekonniemen vedenottamokin on kunnostettu. Hämmästyttävää muuten kuinka pekonniemen vesi on nyt hyvää, kun sijoituspaikkapäätöstä tehdessä vesi oli lähes myrkyllistä juotavaksi. Outoa. Mutta nyt yhtäkkiä siihen onkin kannattanut satsata ja kas, vesi onkin hyvää. Jyväskylän energiahan hoitaa myös jyväskylässä vesiasiat. Kuinkas muuten.

Olisin mielelläni lisännyt videon tälle sivulle, josta olisi jokainen voinut itse todeta kuinka kauheaa melu menneinä viikoilla on ollut. Vuodatuksessa se ei kuitenkaan ollut mahdollista. Melusta kirjoitettiin keskisuomalaisen yleisönosastollakin, mutta kirjoitus ilmestyi sen verran myöhään, että akuutti tilanne oli jo ohitse. Ne, jotka ovat valittaneet siitä, että aina siellä keljonkankaalla (tai millon missäkin) valitetaan voimalasta, ovat ilmeisesti niitä ihmisiä, jotka asuvat hyvin kaukana voimalasta. Melu oli todella hirvittävää. Tuntuu oudolta, että nyky-yhteiskunnassa sellainen metelöinti on sallittua. Pitäähän rock konserteillekin hankkia luvat, ja konsertit sentään kestävät max. pari tuntia. Voimalan melu kesti yli kuukauden. Kun ympäristökeskusten asemaa nyt heikennetään, niin on odotettavissa, että ympäristönsuojeluntila heikkenee tästäkin. Ympäristöviranomaiset kumartelevat vain päättäjien ja rahan perään. Tavallisilla kansalaisilla ei ole vaikuttamisen mahdollisuuksia. Millainen ympäristö meidän lapsille jääkään?